Waarom de coachwissel volgens Elise Mertens een goede keuze was

Redactie
| 0 reacties
Waarom de coachwissel volgens Elise Mertens een goede keuze was
Foto: © photonews

Elise Mertens mag al over een super 2018 spreken, al had ze even een dipje na de Australian Open. Dat werd echter gevolgd door toernooizeges in Lugano en Rabat.

In Melbourne haalde Mertens de halve finales. Sindsdien is ze geen onbekende meer op het WTA-circuit. "Het is een ander gevoel", vertelt ze bij Sporza. "De andere speelsters beginnen je te kennen. Ik moet met beide voetjes op de grond blijven, want elke tegenstander is anders. Sommige liggen je beter dan andere."

Sinds april werkt de Limburgse niet meer samen met haar vriendje Robbe Ceyssens, maar koos ze voor Rick Vleeschouwers als coach. "Dat is een goede beslissing geweest, ook voor Robbe en mij. We staan er allebei achter. Ik had al eerder met Rick gewerkt, dus het is nieuw en niet nieuw. Het komt vertrouwelijk over."

Dunne lijn

"Het is een heel dunne lijn tussen privé en tennis en dat is voor niemand gemakkelijk. Dus ik denk dat het een goede beslissing was om even het tennis opzij te zetten. Maar natuurlijk steunt Robbe mij nog elke dag. Qua training is er op zich ook niet zo veel veranderd. We blijven op de Kim Clijsters Academy trainen. Robbe en Rick communiceren goed, tot nog toe gaat het prima", besluit Mertens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws