Elise Mertens trekt supervorm door en verovert haar 3e WTA-titel van 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elise Mertens trekt supervorm door en verovert haar 3e WTA-titel van 2018
Foto: © photonews

Elise Mertens verkeert de laatste weken opnieuw in goede doen. En dat heeft ze opnieuw bewezen op het WTA-toernooi van Rabat. Onze landgenote won al bij al eenvoudig de finale van de Australische Ajla Tomljanovic.

Met Ajla Tomljanovic kreeg Elise Mertens (WTA 19) de nummer 96 van de wereld tegenover zich in de finale van het WTA-toernooi van Rabat. En Mertens trok de lijn van de afgelopen week door.

In de eerste twee spelletjes ging het nog gelijk op tussen beide speelsters, maar na twee breaks in de eerste sets kwam Mertens op een comfortabele 5-2 voorsprong. De Belgische nummer één maakte het af op haar eigen opslag, 6-2. 

Toch nog een tiebreak

De Limburgse snoepte in de tweede set meteen de opslag van Tomljanovic af. Mertens bleef teren op een sterke service en gaf die (tot dan) geen enkele keer prijs. Bij 5-4 kon Mertens het op eigen opslag afmaken, maar Tomljanovic kwam toch nog in de wedstrijd (5-5).

Het werd een tiebreak en daarin kreeg Mertens drie matchballen bij 6-3. De eerste liet ze nog liggen, daarna was het wel prijs, 7-6 (7/4). Voor Mertens is het haar derde WTA-titel van 2018. Eerder won ze al de toernooien van Hobart en Lugano. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws