Kirsten Flipkens meteen uitgeschakeld door ex-finaliste Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kirsten Flipkens meteen uitgeschakeld door ex-finaliste Roland Garros
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens heeft zich niet gekwalificeerd voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Istanboel. Onze landgenote verloor in de eerste ronde meteen van Sara Errani. Geen onbekende, want de Italiaanse speelde afgelopen weekend nog Fed Cup tegen ons land.

Sara Errani, het speerpunt van de Italiaanse vrouwen in de Fed Cup, verloor zaterdag en zondag van Alison Van Uytvanck en Elise Mertens. Daardoor is België zeker van het behoud in Wereldgroep I. Errani, het nummer 93 van de wereld, bekende daarna dat ze met een depressie kampt. 

Maar dat weerhield Errani er niet van haar eerste ronde tegen Kirsten Flipkens (WTA 70) te winnen. De setstanden waren 6-3 en 6-4 in het voordeel van de Italiaanse. Errani heeft haar beste jaren achter de rug. Ze bereikte in 2012 de finale van Roland Garros en de halve finale op de US Open in New York. 

Ali wél naar tweede ronde? 

Met Alison Van Uytvanck (WTA 49) komt er woensdagnamiddag nog een landgenote in actie in Turkije. 'Ali' bekampt in haar eerste ronde de Australische Ajla Tomljanovic (WTA 95). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws