Speelschema voor de Fed Cup bekend: Elise Mertens opent de debatten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speelschema voor de Fed Cup bekend: Elise Mertens opent de debatten
Foto: © photonews

Vanaf zaterdag bekampt ons land Italië voor de play-offs van Wereldgroep I in de Fed Cup. Elise Mertens moet morgen als eerste de baan op voor ons land.

België speelt een cruciaal duel tegen Italië, dat plaatsvindt in het Italiaanse Genua. Maar op papier staan de Belgische vrouwen er goed voor. Belgische nummer één Elise Mertens (WTA 17) neemt het zaterdagnamiddag om 13u30 als eerste op tegen Jasmine Paolini (WTA 145). In principe een haalbare kaart.

Na het duel van Mertens neemt Alison Van Uytvanck het op tegen Sara Errani, de nummer 91 van de wereld. Zondag worden de rollen omgedraaid bij Mertens en Van Uytvanck. In het afsluitende dubbelspel neemt Mertens het samen met Kirsten Flipkens op tegen Deborah Chiesa en Jessica Pieri. 

Mertens en Flipper dubbelen

Mertens en Flipkens tankten vorige week nog genoeg vertrouwen met winst in het dubbelspel op het WTA-toernooi van Lugano. De match van het Belgische Fed Cup-team wordt voor één keer gecoacht door Ivo Van Aken, die het voorlopig overneemt van de ontslagen Dominique Monami. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws