Op naar nieuwe successen voor Belgische nummer één? "Mijn vertrouwen is niet aangetast"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Op naar nieuwe successen voor Belgische nummer één? "Mijn vertrouwen is niet aangetast"
Foto: © photonews

Missie geslaagd voor David Goffin. Twee maanden na zijn laatste overwinning op het ATP-toernooi van Rotterdam won de Belgische nummer één zijn eerste match in Monte Carlo. En dat verliep zonder veel grote problemen.

Goffin kreeg in Rotterdam een bal in zijn oog en sukkelde daarna met zijn zicht. In Monte Carlo verliep het meteen vrij goed. "Het is nooit makkelijk om je weer op gang te trekken na zo'n lange afwezigheid", aldus Goffin bij Sporza. "Ik voelde vanaf de start dat ik beter was dan de Griek. Maar uiteindelijk heb ik er toch nog voor moeten werken."

"Ik heb de voorbije dagen gemerkt dat mijn gevoel op het gravel prima is"

"Het belangrijkste is dat ik geen problemen had met mijn zicht. Ik heb mij goed kunnen aanpassen aan de omstandigheden, met afwisselend zon en schaduw. Eigenlijk scheelde het niet zo veel om van een heel goeie match te kunnen spreken. Ik heb de voorbije dagen gemerkt dat mijn gevoel op het gravel prima is. Mijn vertrouwen is niet aangetast."

Al zijn er natuurlijk wel enkele details. "Er zijn wel nog een paar kleine dingen die beter kunnen", zegt de Luikenaar. "Hoe pak ik de belangrijke punten aan? Dat zal ervoor zorgen dat ik in de toekomst dit soort matchen sneller kan afmaken. Maar ik ben blij dat ik hier nog een tweede match kan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws