Flipkens reageert op 'sabotage-beschuldigingen' van Monami: "Beneden alle peil"

Redactie
| 3 reacties
Flipkens reageert op 'sabotage-beschuldigingen' van Monami: "Beneden alle peil"
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens werd door Dominique Monami als de grote schuldige aangewezen voor haar ontslag als kapitein van onze Belgische Fed Cup-ploeg. Volgens de Molse gaan die beschuldigingen te ver.

Monami werd ondanks de plaatsing voor de Wereldgroep ontslagen als kapitein van het Fed Cup-team. Volgens haar was Flipkens de schuldige. "Het is heel jammer", vertelt 'Flipper' in gesprek met HLN. "Er zijn dingen gebeurd en gezegd die volgens mij interne keuken moesten blijven. Als zij echter wil uithalen in de pers, dan is het mijn volste recht om mezelf te verdedigen, want dit is beneden alle peil."

De resultaten van de Belgische ploeg waren er wel, maar toch werd Monami dus aan de kant gezet. "Dat geeft natuurlijk een vreemd beeld", begrijpt Flipkens. "Iedereen ziet die resultaten, maar het is kort door de bocht om dan te denken dat alles vlekkeloos is verlopen."

"Ik ben altijd iemand geweest die de ploeg op de eerste plaats heeft gezet"

"Het is logisch dat een nieuwe kapitein wat tijd nodig heeft om zich in te werken, maar vanaf dag één heb ik met een raar gevoel geworsteld omdat Dominique altijd heel onzeker op de bank heeft gezeten. En dat straalde ze ook uit naar de speelsters."

Volgens Monami saboteerde Flipkens het dubbelspel in de verloren kwartfinale tegen Frankrijk. "Sabotage? Dat vind ik een heel cru woord! Ik heb vijftien jaar met mijn hart Fed Cup gespeeld en heb altijd mijn best gedaan. Ik heb zeker niet mijn beste dubbel gespeeld tegen Frankrijk, dat geef ik toe. Maar sabotage gaat te ver. Ik ben altijd iemand geweest die de ploeg op de eerste plaats heeft gezet", besluit ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws