Tennis

David Goffin helemaal klaar voor Davis Cup in zijn thuisstad: "In Luik mogen spelen, zorgt voor extra motivatie"

David Goffin helemaal klaar voor Davis Cup in zijn thuisstad: "In Luik mogen spelen, zorgt voor extra motivatie"

Na zijn vroege uitschakeling op de Australian Open is David Goffin belust op revanche. Onze beste mannelijke tennisser krijgt alvast een uitgelezen kans in de Davis Cup. België neemt het daarin op tegen Hongarije en dat nota bene in Luik.

De 27-jarige Goffin speelt dus helemaal thuis en dat vindt hij geweldig: "Voor mij is het zeker een extra motivatie dat we dit duel in Luik afwerken. Ik wil mij uiteraard tonen in mijn thuisstad", klinkt het bij de openbare omroep.

Goeie basis

Is Goffin er klaar voor na het debacle in Melbourne? "Ik ben helemaal klaar voor de confrontatie. Fysiek gaat alles prima en ik heb de voorbije weken een goeie basis kunnen leggen. De omstandigheden en ondergrond zijn ideaal en ik ben blij dat ik erbij ben."

De Belgen hebben intussen een stevige reputatie opgebouwd in de Davis Cup, ook dit jaar gaan ze weer vol voor de finale. Maar ze willen het wel stapje per stapje doen: "Natuurlijk willen we ook dit jaar zo ver mogelijk doorstoten, maar we bekijken het echt duel per duel. We gaan ons eerst focussen op deze confrontatie en de kwalifciatie proberen af te dwingen", zegt David Goffin.


Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.