Mertens beseft: "Ik hoor bij de top"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mertens beseft: "Ik hoor bij de top"
Foto: © photonews

Elise Mertens is terug in het land na haar fantastische parcours op de Australian Open. Ze geeft aan dat ze na deze prestatie bij de top hoort. Gelijk heeft ze.

"De teleurstelling na die verloren halve finale is al wat minder," aldus Mertens bij Sporza. "Ik ben heel fier op wat we verwezenlijkt hebben. Dat ik nu in de top 20 sta, is geweldig. En dan te bedenken dat het mijn eerste hoofdtabel op de Australian Open was. Die halve finale had ik totaal niet verwacht. Maar het niveau is er, fysiek kan ik het goed aan en mentaal is het ook oké. Ik voel dat ik nu bij de top hoor."

Die klik kwam er bij de 5-0 achterstand tegen Gavrilova. "De 2e ronde tegen Gavrilova, die 5-0. Ze kon met 6-0 winnen, maar ik ben blijven vechten. Daar is een klik gekomen dat alles mogelijk was. Die match stak er wel bovenuit."

Meer grote tornooien

Nu ze in de top-20 staat, zal ze door de concurrentie meer in de gaten gehouden worden. "Ik zal misschien vaker reekshoofd zijn en nu hogere toernooien kunnen spelen, zoals bijvoorbeeld Doha. Ik ga daar rustig mee om."

"Ik stel nog geen doelen. Het doel is om het niveau stabiel te houden, aan werkpunten te werken en mentaal goed te zijn. Dan volgt die ranking vanzelf. Het gaat heel snel, maar ik laat het over mij heen gaan. Ik probeer mezelf niet te veel druk op te leggen en te genieten van die matchen."

"Elk grandslamtoernooi moet nog gespeeld worden. Het zit er altijd wel in, maar er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Maar ik blijf erin geloven dat ik het kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws