Moeder van Elise Mertens heeft mogelijke verklaring voor verloren halve finale op Australian Open

Redactie
| 0 reacties
Moeder van Elise Mertens heeft mogelijke verklaring voor verloren halve finale op Australian Open
Foto: © photonews

Elise Mertens schopte het op de Australian Open verrassend tot de halve finale, waar ze op Caroline Wozniacki botste. Volgens moeder Liliane Barbé speelde de vermoeidheid een grote rol.

Een trotse mama volgde het parcours van haar dochter in Melbourne. "Ik denk dat de vermoeidheid Elise parten speelde. Ze knokte wel heel hard om terug te keren in de tweede set", legt Liliane Barbé, moeder van Mertens, uit bij Sporza.

Heel teleurgesteld is mama Mertens niet. "Vergeet niet dat Wozniacki een heel taaie tegenstreefster is, die heel sterk speelt en veel ervaring heeft. Dat laatste heeft ze gebruikt tegen Elise. Ze wist precies wat ze deed en raakte de ballen erg goed."

Een bijtertje

Geen plek voor teleurstelling, wel voor trots. "Het komt echt niet veel voor dat een 22-jarige speelster, bij haar eerste deelname nota bene, de halve finales bereikt. Ze heeft getoond dat ze een bijtertje is. De verwachtingen zullen nu wellicht hoger liggen, maar Elise heeft in het verleden al getoond daarmee om te kunnen. Nu komt het erop aan goed te recupereren en klaar te zijn voor de Fed Cup in februari."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws