Elise Mertens kan gouden zaak doen indien ze wint van Française op de Australian Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elise Mertens kan gouden zaak doen indien ze wint van Française op de Australian Open
Foto: © photonews

Na een knappe zege tegen Daria Gavrilova staat onze landgenote Elise Mertens in de derde ronde van de Australian Open. Mits een nieuwe zege kan ze een gouden zaak doen op de WTA-ranking.

Mertens (WTA 37) stond nog nooit in haar carrière in de top 30 van de wereld. Daar kan ze morgen verandering in brengen indien ze wint van Alizé Cornet. "Ik ga alles geven", zegt Mertens in HLN. "Lichamelijk en geestelijk ga ik er staan. Ik ga profiteren van mijn dagje rust, maar ik voel ook dat ik nog veel dingen aankan."

'Naar mezelf kijken'

Cornet is niet de minste. Ze stond ooit al in de top 20 van de wereld en dus is Mertens op haar hoede voor de 27-jarige Française. "Ik heb nog nooit tegen haar gespeeld", klinkt het. "Zij is een tegenstreefster met veel ervaring. Maar op tactisch gebied heb ik nog geen idee hoe ik haar moet aanpakken."

"Het zal dus een beetje opletten worden hoe zij speelt en zien wat ik daar tegenover kan zetten. Maar ik zal toch eerst en vooral weer naar mezelf kijken. Ach, het zal er vooral op aankomen om fysiek en mentaal paraat te zijn", besluit Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws