Goffin legt uit waar het (even) misliep én: "Het is net alsof je in een oven speelt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin legt uit waar het (even) misliep én: "Het is net alsof je in een oven speelt"

Wie dacht dat David Goffin op zijn dooie gemakje zijn eerste ronde zou overleven, was mis. De Duitser Matthias Bachinger (ATP 185) gaf zich niet gewonnen en snoepte zelfs een set af van onze landgenoot, die uiteindelijk in vier sets won.

De eerste set moest Goffin dus aan Bachinger laten. "Het begin van de match was moeilijk, de kwaliteit was er niet meteen", doet Goffin zijn verhaal bij Sporza. "Ik speelde iets minder snel dan gewoonlijk en mijn timing zat ook niet lekker. Het was gewoon solide. Ik kon de 1e set uitserveren, maar liet de kansen liggen."

"Toen ik in de 2e set 2-1 achterkwam na een break had ik een goeie reactie in huis. Ik maakte me nooit ongerust. Het alarm ging niet af, maar ik moest wel reageren om in de match te komen. Dat deed ik met een goeie 2e en 3e set. In de 4e set controleerde ik. Het ging dus steeds beter. Ik ben vooral tevreden dat ik deze eerste ronde ben doorgekomen."

'In een oven'

Het is zomer in Melbourne en dus speelt de hitte alle spelers parten. "Het is alsof je in een oven speelt. Je moet je daarop zeker speciaal voorbereiden. Maar mijn team en ik hebben dat goed onder controle. Voedingsupplementen zijn belangrijk, goed eten en goed drinken superbelangrijk", weet Goffin. "Vooraf al, zelfs de avond ervoor. Op de baan is het ook opletten: de ballen vliegen heel snel door de warmte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws