Belgische haalt uit na vroegtijdige uitschakeling op Australian Open: "Schandalig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische haalt uit na vroegtijdige uitschakeling op Australian Open: "Schandalig"

Met Kirsten Flipkens, Elise Mertens en Alison Van Uytvanck telt ons land drie Belgische vrouwen op de hoofdtabel van de Australian Open. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar ook Ysaline Bonaventure (WTA 164) overleefde de kwalificaties niet.

Na haar wedstrijd uitte de Waalse wel haar ongenoegen over de manier waarop zij en andere speelsters behandeld werden in Melbourne. Dankzij de hevige regenval moest er geschoven worden met de duels van de kwalificaties en dat zette kwaad bloed bij Bonaventure.

"Dit waren geen omstandigheden een grandslamtornooi waardig", aldus Ysaline Bonaventure tegenover Sporza. "Het is schandalig hoe ze ons hebben behandeld. Het is ongelofelijk. Vrijdagmorgen kwamen we om 8 uur toe om de tweede ronde te spelen."

'Hele dag wachten'

"Uiteindelijk kregen we om 22.30u te horen dat we naar huis mochten. We moesten de hele dag wachten. Ik ben niet de enige die dat allerminst als normaal beschouwt", klinkt het scherp. Bonaventure verloor uiteindelijk (indoor) van de Servische Ivana Jorovic (WTA 280) met 6-4 en 7-6.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws