Tennis

Analyse: Reikhalzend uitkijken naar 2018: wachten op een topresultaat in een grandslam...

Reikhalzend uitkijken naar 2018: wachten op een topresultaat in een grandslam...

Het jaar kon ondanks de verloren Davis Cup-finale niet beter eindigen voor David Goffin. De Belgische nummer één van het mannentennis werd tweede op de Masters en legde de twee Franse toppers over de knie. Het belooft voor 2018.

David Goffin is aan een welverdiende vakantie toe na een loodzwaar jaar met een - deels - geweldig einde. Even opfrissen: Goffin klopte Rafael Nadal op de Masters in Londen, kwalificeerde zich uiteindelijk na winst tegen Dominic Thiem voor de halve finales om daar dan nog eens Roger Federer een halt toe te roepen.

De kers op de taart kwam er niet, want ondanks winst tegen Tsonga en Pouille kon België Frankrijk niet afstoppen in de finale van de Davis Cup. Maar het belangrijkste van 2017: Goffin heeft een hele dosis vertrouwen getankt na overwinningen tegen zijn zwarte beesten.

Goffin had Nadal dit seizoen wel al eens verslagen, maar in de andere duels moest hij telkens het onderspit delven tegen de Spanjaard. Ook Roger Federer werd een eerste keer over knie gelegd. Het opent alleen maar perspectieven voor 2018.

De Luikenaar lijkt nu eindelijk die grote stap te hebben gezet. Eindelijk kan hij ook de grote toppers de baas. Volgend seizoen moet die lijn doorgetrokken worden en kan hij zonder angst de baan op tegen andere terugkerende toppers zoals Djokovic, Murray en Wawrinka.

Bevestiging nodig

En dan zullen de prestaties ook moeten volgen, want een veelwinnaar van toernooien was Goffin tot dusver nog niet. Goffin won al vier ATP-toernooien. Misschien iets te weinig voor iemand die volgende week 27 jaar oud wordt en al bijna anderhalf jaar in of net buiten de top 10 van het mannentennis vertoeft.

En ook op de grandslams lukte het nog niet echt. Kwartfinales op de Australian Open en Roland Garros, twee keer een vierde ronde op Wimbledon en een vierde ronde op de US Open. Daar ligt de sleutel om nog verder op te rukken in de ranking en pas echt een gevreesde speler voor Nadal en Federer te worden. Althans, als hij dat nu nog niet is geworden.

Reacties 5 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws