Tennis

Strijdvaardige Belgen in Davis Cup-finale: "Zondag onze kansen wél nemen"

Strijdvaardige Belgen in Davis Cup-finale: "Zondag onze kansen wél nemen"

België gaat met een achterstand van 2-1 naar de slotdag van de finale van de Davis Cup. Vandaag is het aan David Goffin én Steve Darcis om hun enkelspelen te winnen. Kapitein Johan Van Herck zag zijn team dicht bij de overwinning in het dubbelspel komen.

"We waren er heel dichtbij", opende Van Herck bij Sporza. "Maar ik weiger te zeggen dat we het niet gepakt hebben. Mijn spelers hebben heel hard gevochten om terug te komen in de wedstrijd. Daarna hebben ze heel goed getennist. We hebben gezien tot wat ze in staat zijn. Op sommige momenten misten ze wat ervaring, maar we moeten positief blijven."

De kapitein was ook trots op zijn spelers. "We hebben gezien wat voor een ploeg we zijn in de Daviscup en wat we kunnen doen. En zoals zo vaak hebben we morgen nog twee heel sterke pionnen om terug te vechten. De Fransen zullen opgelucht zijn, maar dit zal hen ook energie gekost hebben."

Huilende Bemelmans

Het verlies zat diep bij Bemelmans, die zijn tranen de vrije loop liet. "Ruben en Joris mochten het terrein met opgeheven hoofd verlaten, ook al waren er kansen. Maar dat is topsport. We hebben de kansen niet genomen en we zullen ze morgen wél nemen", besluit Van Herck.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws