Tennis

Goffin na één van zijn belangrijkste overwinningen ooit: "Ik was zo nerveus"

Goffin na één van zijn belangrijkste overwinningen ooit: "Ik was zo nerveus"

David Goffin heeft een van de meest belangrijke overwinningen uit zijn carrière geboekt. Tegen Jo-Wilfried Tsonga zette hij ons land op een 2-2 na een driesetter. Goffin was dan ook opgelucht.

Goffin won zijn twee enkelspelen tegen Pouille en nu dus tegen Tsonga. "Op zondag stonden we al vaak 1-2 achter, maar op zondag spelen we altijd ons beste tennis", vertelde Goffin. "Ik ook. Het is altijd de leukste dag met het volk en de sfeer op de tribunes. Ik speelde mijn beste tennis, dus het is ongelofelijk om een tweede keer te winnen."

"Ik speelde mijn beste tennis"

Nochtans bood Tsonga vooral in de eerste set veel weerwerk. "Hij speelde en serveerde ergens goed, volgens mij lag zijn opslagpercentage in de eerste set op 80%. Het was moeilijk, dus ik moest focussen op mijn eigen service. Ik moest gefocust spelen. Maar na winst in de eerste set ging ik beter spelen en zijn opslag werd ook minder. Maar ik ben blij dat ik in 'straight sets' gewonnen heb."

Van stress leek er nauwelijks sprake bij Goffin. "Als het zo lijkt, is dat perfect, maar dat was het niet", lachte Goffin. "Ik was zo nerveus in de derde set. Maar ik ben goed met de stress omgegaan en het was een leuke laatste wedstrijd", besluit de Luikenaar.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.