Tennis

David Goffin hangt de bordjes in evenwicht in 'David Cup' na fantastische prestatie tegen Jo-Wilfried Tsonga

David Goffin hangt de bordjes in evenwicht in 'David Cup' na fantastische prestatie tegen Jo-Wilfried Tsonga

David Goffin heeft de laatste strohalm van België gegrepen in de finale van de Davis Cup. Hij won in drie sets van Jo-Wilfried Tsonga, waardoor het 2-2 staat in de onderlinge duels. De beslissing valt straks in het duel van Steve Darcis.

Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set en vochten enkele lange rally's uit. Goffin had in het slot van de eerste set de nodige moeite om zijn opslag te behouden, maar sleepte toch een tiebreak uit de brand. Daarin nam Goffin meteen de bovenhand, maar het werd toch spannend. Bij 6-5 was het eerste setpunt op de opslag van Tsonga meteen het goede, 7-6 (7/5).

In het begin van de tweede set ging het opnieuw gelijk op tussen beide spelers. De Luikenaar forceerde dan toch een break en kon de set uitserveren, 6-3. Een 2-0 voorsprong in de match en België virtueel dus op een gelijke stand.

Veer gebroken

De veer leek gebroken bij de Fransman. Goffin ging in de derde set al snel door de opslag van Tsonga en kwam 3-1 voor. Goffin ging een tweede keer door de service van de nummer 15 van de wereld, maar dan stond het stadion in vuur en vlam na een foute beslissing van de umpire. Het thuispubliek was er niet over te spreken, maar Goffin serveerde zich onder een striemend fluitconcert naar een 5-1 voorsprong.

Goffin versierde bij 15-40 twee matchballen op de opslag van Tsonga, maar de Fransman verdedigde zich met hand en tand en kwam tot 5-2. Goffin deed het dan maar op de eigen opslag en pakte de derde set en de match met 6-2. Het is aan Steve Darcis om België straks het goud te bezorgen.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws