David Goffin laat zich uit over favoriet in Davis Cup-finale en de betekenis van zijn 7e plek op de ATP-ranking

Redactie
| 0 reacties
David Goffin laat zich uit over favoriet in Davis Cup-finale en de betekenis van zijn 7e plek op de ATP-ranking
Foto: © photonews

Na zijn formidabele week op de Masters in Londen moet David Goffin zich nog één keer opladen voor de finale van de Davis Cup tennis. De Luikenaar legt de favorietenrol alvast bij Frankrijk.

"Ze spelen thuis, en Frankrijk is een groot tennisland", aldus Goffin en kapitein Johan Van Herck in koor. "Ze hebben al vaak de Davis Cup gewonnen en hebben heel veel mogelijkheden.”

Al heeft ons land de laatste jaren stappen gezet. "Wij zijn wel een ploeg die goed geëvolueerd is in de laatste jaren. Dit is wel onze tweede finale in drie jaar tijd, maar de Franse ploeg heeft veel meer ervaring. Wij gaan hier uit van onze eigen kracht, van onze eigen spirit en we willen natuurlijk winnen, maar makkelijk zal het niet zijn", vervolgt Goffin.

ATP 7

Goffin is door zijn 7e plek op de ATP-ranking wel de hoogst genoteerde speler. "Op papier ben ik de best geklasseerde, maar ik weet maar al te goed dat dat niets wil zeggen in de Davis Cup", citeert Het Nieuwsblad Goffin. "Hier kunnen spelers boven zichzelf uitgroeien. Zeker omdat de Fransen in eigen huis spelen, zal het spannend worden. Maar ik ben er klaar voor en ga er alles voor geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws