Goffin blikt vooruit op lastige klus tegen Dimitrov en forfait Nadal: "Dit verandert de zaak natuurlijk wel een beetje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Goffin blikt vooruit op lastige klus tegen Dimitrov en forfait Nadal: "Dit verandert de zaak natuurlijk wel een beetje"
Foto: © photonews

De statistieken tegen Grigor Dimitrov, de volgende partner van David Goffin, zijn allesbehalve in het voordeel van onze landgenoot. Zes nederlagen tegenover één overwinning, dit jaar in Rotterdam. Het wordt woensdagnamiddag een lastige klus voor Goffin.

Goffin tankte natuurlijk wel heel wat vertrouwen door zijn zege van maandagavond tegen Rafael Nadal. "Ik zal moeten proberen hetzelfde tennis te brengen. Goed weten hoe de juiste tactiek toe te passen op de baan", opent Goffin. "Het wordt een zware partij. Het is niet omdat je één match hebt gewonnen dat je safe bent voor de halve finales, hé."

Eén ding speelt natuurlijk wel in het nadeel van Goffin. Door het forfait van Nadal spelen Thiem en Dimitrov niet tegen de nummer één, maar wel tegen diens vervanger Pablo Carreno Busta. "Ik weet niet hoe dat gaat uitdraaien", vervolgt hij. "Dit verandert de zaak natuurlijk wel een beetje. Maar volgens mij zullen mijn tegenstanders toch wel meer dan hun handen vol hebben met Carreno Busta."

"Grigor is een speler tegen wie ik het altijd moeilijk heb gehad"

De statistieken spreken dus niet in het voordeel van Goffin. "Grigor is een speler tegen wie ik het altijd moeilijk heb gehad. Hij heeft een impressionante technische bagage, hij kan alles en is bovendien ook fysiek heel solide", citeert HLN Goffin.

"Ik heb altijd problemen gehad om oplossingen te vinden tegen hem. Tot dit seizoen in Rotterdam waar ik een uitstekende match speelde (6-4, 1-6, 6-3) en voor het eerst de sleutel vond om hem te verslaan. Maar het zal niet evident worden gezien de snelle omstandigheden hier en hij heeft ook zijn eerste wedstrijd gewonnen. Het wordt alleszins interessant", besluit onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws