Tennis

Geen Masters-eindzege voor Nadal: "Zelfs als ik had gewonnen, had ik me teruggetrokken" en "Derde set was een mirakel"

Geen Masters-eindzege voor Nadal: "Zelfs als ik had gewonnen, had ik me teruggetrokken" en "Derde set was een mirakel"

Geen Rafael Nadal meer op de Masters in Londen. De nummer één van de wereld heeft na zijn nederlaag tegen David Goffin de handdoek in de ring gegooid. Hij heeft te veel last van zijn geteisterde knie.

"Ik heb heel hard gevochten, omdat ik wist dat dit mijn laatste match van het seizoen zou zijn", citeert Sporza 's werelds nummer één. "Ik was niet klaar om te spelen. Zelfs als ik had gewonnen, had ik me teruggetrokken. Ik wou het proberen op dit toernooi, want ik heb deze Masters al te vaak moeten missen in mijn carrière."

Mirakel

Uiteindelijk werd het na twee tiebreaks nog een driesetter. De Spanjaard werkte nog vier matchballen van Goffin weg in de tweede set. "Eerlijk gezegd is het een mirakel dat ik Goffin nog tot een derde set heb kunnen dwingen. Het probleem is de pijn. Ik heb te veel pijn en het lukt mij niet om genoeg kracht in mijn slagen te krijgen om tot het uiterste te gaan."

En dus is het een einde van het seizoen in mineur voor Nadal. "Ik denk dat ik een beter einde van mijn seizoen verdien, maar het is nu zo. Voortdoen had geen zin. Het enige goeie nieuws is dat het geen nieuwe blessure is. Ik hoop fit te zijn voor het begin van volgend seizoen", besluit Nadal.

Reacties 0 reacties

Tags : Rafael Nadal

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.