Tennis

Indrukwekkend! David Goffin zorgt voor stunt van formaat en klopt Rafael Nadal op de Masters

Indrukwekkend! David Goffin zorgt voor stunt van formaat en klopt Rafael Nadal op de Masters

David Goffin heeft de mooiste zege uit zijn carrière geboekt op de Masters tennis in Londen. In zijn eerste groepswedstrijd klopte hij 's werelds nummer één Rafael Nadal na een driesetter. Al liet hij in de tweede set vier matchballen onbenut.

Goffin begon zonder complexen aan de partij en ging in de eerste set al vroeg door de opslag. Maar beide spelers gingen nog enkele keren door elkaars opslag en het werd uiteindelijk een tiebreak. Daarin nam de Luikenaar de bovenhand van Nadal. Het eerste setpunt was het goede, 6-7 (5/7) en meteen de eerste setwinst ooit tegen Nadal.

Onze landgenoot stond sterk te serveren in de tweede set en won al zijn opslagspelletjes met sprekend gemak. Bij 3-4 ging hij door de service van Nadal en mocht hij serveren voor de match. Maar Goffin liet een matchbal liggen en Nadal kwam terug tot 5-5.

Vier matchballen in tweede set

Bij 5-6 in het voordeel van Goffin kwam 0-40 voor op de opslag van Goffin. Drie matchballen, maar die werden alle drie weggewerkt door 's werelds nummer één. Wat een gemiste kans voor de eerste Belg ooit op de Masters. Het werd opnieuw een tiebreak en daarin toonde Nadal zich de sterkste, 7-6 (7/4).

In de derde set begon Goffin verschroeiend. Hij ging meteen twee keer door de opslag van Nadal en kwam 4-1 voor. De Spanjaard brak een keer terug, maar bij 5-4 mocht Goffin opnieuw voor de match serveren. Deze keer was de eerste matchbal de goede. Een schitterende zege en een prachtig begin aan de Masters voor Goffin.

Reacties 15 reacties

Gerelateerd nieuws