Tennis

Vroegtijdige uitschakeling van Juan Martin Del Potro zorgt voor uitstekend nieuws bij David Goffin

Vroegtijdige uitschakeling van Juan Martin Del Potro zorgt voor uitstekend nieuws bij David Goffin

Juan Martin Del Potro, één van de overgebleven favorieten voor het Masters 1.000-toernooi in Parijs, heeft vrijdag zijn kwartfinale verloren in de Franse hoofdstad. En dat zorgt voor heuglijk nieuws bij David Goffin.

Juan Martin Del Potro (ATP 17) ging na drie sets met 6-4, 6-7 (5/7) en 6-4 onderuit tegen de Amerikaan John Isner (ATP 14). En die nederlaag zorgt ervoor dat de Argentijn niet meer in aanmerking komt voor de Masters in Londen.

Bovendien heeft die uitschakeling ook een rechtstreeks gevolg voor onze landgenoot David Goffin, die dankzij de uitschakeling van Del Potro maandag naar de 8e stek op de ATP-ranking klimt. Goffin stond in zijn carrière nooit hoger.

Nog één ticket over

Goffin zelf zal er wél bij zijn in Londen. Ook Isner, het zwarte beest van Del Potro in Parijs, maakt nog steeds kans op de ATP Finale. Ook Roger Federer, de Duitser Alexander Zverev, de Bulgaar Grigor Dimitrov, de Oostenrijker Dominic Thiem en de Kroaat Marin Cilic zijn al zeker van een ticket voor Londen. Het laatste ticket gaat naar Pablo Carreno Busta of Isner.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.