Tennis

Steve Darcis stunt net als Elise Mertens tegen de nummer 10 van de wereld in Peking

Steve Darcis stunt net als Elise Mertens tegen de nummer 10 van de wereld in Peking

Het vergaat de Belgen momenteel goed op het ATP- en WTA-toernooi in China. Na de stunt van Elise Mertens tegen Dominika Cibulkova zorgde ook Steve Darcis in zijn eerste ronde voor een stunt. Hij schakelde de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 10) uit.

Darcis begon als een wervelwind aan zijn eerste ronde tegen de nummer 10 van de wereld. In geen tijd liep de 33-jarige Darcis uit naar een 4-0 voorsprong. Carreno Busta kon geen vuist meer maken en verloor de openingsset met droge en zware 6-0 cijfers.

De Spanjaard, het vierde reekshoofd in de Chinese hoofdstad, kon zich in de tweede set wel op het scorebord zetten. Maar bij een 3-2 stand in het voordeel van de Luikenaar, ging Darcis opnieuw door de opslag van Carreno Busta.

Matchpunten voor Darcis

Darcis kreeg bij 5-2 op de opslag van de Spanjaard verschillende matchpunten in een felbevochten spelletje. Het was Carreno Busta die uiteindelijk de 5-3 op het scorebord zetten. Darcis mocht serveren voor de wedstrijd, maar kwam 0-40 achter. Darcis zorgde nog even voor uitstel van executie, maar gaf zijn opslag prijs, 5-4.

Niet getreurd, want Darcis maakte het op zijn beurt de Spanjaard dan weer erg moeilijk op zijn opslag. Na een lang spelletje kon Darcis dan toch een matchpunt benutten. 6-0 en 6-4 voor onze landgenoot die zo in de tweede ronde staat op het ATP-toernooi van Peking.

Reacties 0 reacties

Tags : Steve Darcis

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.