Goffin knalt voorbij lastige Oekraïner op Roland Garros!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Goffin knalt voorbij lastige Oekraïner op Roland Garros!
Foto: © photonews

David Goffin heeft op het grandslamtornooi van Parijs ook de tweede ronde overleefd. De Oekraïner Sergiy Stakhovsky(ATP-123) kon één set afsnoepen, maar daarna was het gedaan met zijn weerwerk.

Goffin(ATP-12) begon net als in zijn eerste ronde verschroeiend aan zijn tweede wedstrijd op het Parijse gravel. Het tiende reekshoofd pakte de eerste set eenvoudig met 6-2. In de tweede set bood de Oekraïner meer weerwerk, maar Goffin had aan één break genoeg om de set binnen te halen.

Bij 5-4 liep hij gemakkelijk uit naar 40-0 en ook de tweede set ging naar de Luikenaar. In de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht, maar bij 3-2 maakte Goffin twee dure fouten op zijn opslag. Stakhovsky maakte handig gebruik daarvan en snoepte de opslag van Goffin af.

Dure opslagfouten

Goffin kon die scheve situatie niet meer rechttrekken en moest de derde set met 3-6 aan de Oekraïner laten. Er kwam een vierde set en daarin ging het aanvankelijk ook gelijk op, al had Goffin op zijn eigen service wel een paar makkelijke spelletjes.

Een break in het zesde spelletje besliste uiteindelijk de match. Goffin komt in de zestiende finales uit tegen ofwel opslagkanon Karlovic, ofwel de Argentijn Zeballos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws