Tennis

Roger Federer neemt opmerkelijk besluit in aanloop naar Roland Garros: "Ik denk aan mijn toekomst"

Roger Federer neemt opmerkelijk besluit in aanloop naar Roland Garros: "Ik denk aan mijn toekomst"

Binnen twee weken staat in Parijs met Roland Garros de tweede grandslam van het seizoen op het programma. Eén topspeler zal er alvast niet bij zijn in de Franse hoofdstad, want Roger Federer geeft verstek voor Roland Garros.

Dat heeft de Zwitser maandagavond bekendgemaakt. Federer wil alles op het grasseizoen zetten en daarvoor moet Roland Garros dus wijken. "Ik heb besloten om niet deel te nemen aan Roland Garros", opent hij op zijn eigen website.

"Ik zou in de toekomst nog lang willen blijven spelen en daarom lijkt het mij de beste optie om niet deel te nemen aan het gravelseizoen", vervolgt de Fed Express. "Ik zal me daarom helemaal focussen op het gras- en hardcourtseizoen."

Toekomst

Volgens Federer een noodzakelijke keuze als hij nog enkele jaren op het hoogste niveau wil meedraaien. "Ik moet nu eenmaal keuzes maken in mijn programma. Ook mijn entourage vindt het niet slim als ik slechts één toernooi op gravel zou spelen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar wél deel te nemen aan Roland Garros", zegt de Zwitser nog.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.