Tennis

Matige Goffin stapelt de fouten op, maar mag na drie zware sets naar tweede ronde in Rome

Matige Goffin stapelt de fouten op, maar mag na drie zware sets naar tweede ronde in Rome

David Goffin heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde op het ATP-toernooi van Rome. De Braziliaan Thomaz Bellucci bleek een taaie klant, maar onze landgenoot haalde het na drie sets.

Goffin had al vroeg in de eerste set een break voorsprong, maar die gaf hij uit handen. De Luikenaar zijn foutenlast lag veel te hoog om vlot afstand te nemen van zijn tegenspeler. Het werd een tiebreak in de eerste set en daarin kreeg de Braziliaan bij 5-6 een eerste setbal. De eerste was de goede en een gefrustreerde Goffin was op achtervolgen aangewezen.

Foutenlast

De tweede set begon dramatisch voor Goffin. Hij bleef de unforced errors opstapelen en moest meteen zijn opslag prijsgeven. Goffin snoepte de opslag van Bellucci af, maar moest zijn service opnieuw inleveren. Goffin schakelde dan toch een versnelling hoger en kwam dan toch in zijn ritme. Hij hing met 6-3 de bordjes in evenwicht.

In de derde set ging het gelijk op, tot 4-4. Goffin ging door de service van Bellucci en mocht serveren voor de wedstrijd. De Luikenaar moest eerst nog twee breakballen wegwerken, maar na een slopend spelletje kreeg hij dan toch een tweede matchbal. Hij maakte het af met een ace en bekampt in de volgende ronde Fernando Verdasco.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.