Tennis

David Goffin zorgt voor nieuwe stunt van formaat en stuurt nummer 6 van de wereld genadeloos naar huis

David Goffin zorgt voor nieuwe stunt van formaat en stuurt nummer 6 van de wereld genadeloos naar huis

David Goffin heeft opnieuw voor een mooie stunt gezorgd. De Belgische nummer één kende al bij al weinig moeite met Milos Raonic en zit zo bij de laatste acht op het ATP-toernooi van Madrid.

David Goffin (ATP 6) moest het in zijn derde ronde opnemen tegen de Canadees Milos Raonic, de nummer 6 van de wereld. Maar Goffin startte goed aan de wedstrijd en liet de sterke Canadees nooit in zijn spel komen. Goffin pakte de eerste set dan ook met 6-4.

Ontketende Goffin

In de tweede set ging het tot 2-2 gelijk op, maar daarna moest een gefrustreerde Raonic drie breakballen toestaan op zijn eigen opslag. Goffin maakte de eerste af met een heerlijke backhand, 3-2. Een ontketende Goffin ging door op zijn elan en gunde Raonic nog nauwelijks een punt.

Bij 4-2 kreeg de Luikenaar opnieuw drie breakkansen. Goffin brak opnieuw door de opslag en mocht bij 5-2 serveren voor de wedstrijd. Het eerste wedstrijdpunt ging nog de mist in, maar de tweede wedstrijdbal was de goede. Exit Raonic en zo stoomt Goffin gemakkelijk door naar de kwartfinales. Daar komt hij Nick Kyrgios of Rafael Nadal tegen.

Reacties 19 reacties

Gerelateerd nieuws