Tennis

Goffin zet nummer 9 van de wereld opzij en plaatst zich voor kwartfinales in Monte Carlo

Goffin zet nummer 9 van de wereld opzij en plaatst zich voor kwartfinales in Monte Carlo

Een sterke David Goffin heeft zijn klip in de achtste finales van het ATP-toernooi van Monte Carlo met succes omzeild. Na een zware driesetter was hij de betere van Dominic Thiem.

Goffin begon sterk aan de wedstrijd en had al snel een break te pakken tegen zijn goede vriend Thiem. Maar Thiem nam het commando over en liep uit tot 5-3. Goffin keerde toch nog terug en een tiebreak moest over de eerste set beslissen. Daarin liep Goffin al snel uit tot 6-2, even later schreef hij de eerste set op zijn naam.

In set twee was het Thiem die voor een vroege break zorgde en die niet uit handen gaf. Goffin legde misschien niet genoeg risico's in zijn spel, terwijl de Oostenrijker regelmatig zijn zware forehand liet gelden. Een gefrustreerde Goffin kreeg in het slot van de tweede set nog een waarschuwing van de umpire en verloor de diezelfde set met 6-4.

Blanco spel Goffin

In de derde set ging het gelijk op tussen beide spelers. Bij 4-3 in het voordeel van Goffin, kwam de Luikenaar op een 40-0 voorsprong op de opslag van de Oostenrijker. Het eerste breakpunt was het goede. Goffin mocht serveren voor de wedstrijd en bij 40-15 maakte Goffin het af. In de kwartfinales komt hij mogelijk uit tegen Novak Djokovic (ATP 2).

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws