Tennis

Zo reageert David Goffin na beslissende punt en kwalificatie voor halve finale

Zo reageert David Goffin na beslissende punt en kwalificatie voor halve finale

David Goffin had een groot aandeel in de zege van België tegen Italië in de kwartfinales van de Davis Cup tennis. Na het beslissende derde punt blikte hij al vooruit op het duel tegen Australië in de halve finales.

"Ik heb gedaan wat ik moest doen", zegt Goffin. "Paolo speelt goed tennis, maar ik had de wapens in huis om dat te counteren. Ik had telkens een oplossing voor zijn slagen. Dat zorgde ervoor dat hij niet in zijn spel raakte. Dit is voor mij de perfecte manier om het weekend te beëindigen. In zo'n ambiance spelen en voor de overwinning zorgen, is echt fantastisch."

"Gravel ligt mij wel goed, terwijl dat minder natuurlijk is voor de Australiërs"

In de halve finales komt Australië op bezoek naar België. De ondergrond is wel nog niet bekend. "Het is nog vroeg om daar al uitspraken over te doen. Gravel ligt mij wel goed, terwijl dat minder natuurlijk is voor de Australiërs. Al kan tegenwoordig iedereen wel op elke ondergrond uit de voeten", aldus de Luikenaar in HNB.

Veel zal bij de Aussies afhangen van bad boy Nick Kyrgios. "De halve finale komt na een lange Amerikaanse tour. Het is afwachten of iedereen fit is en of aan de overkant Kyrgios erbij is. Maar ook zonder Kyrgios, zijn ze heel sterk. Ze hebben een goed koppel in het dubbelspel en er is ook nog Tomic. Ik zou niet zeggen dat wij favoriet zijn", besluit Goffin.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws