Tennis

Eerste reekshoofd in Miami op verjaardag uitgeschakeld, Federer én Nadal wel naar kwartfinales

Eerste reekshoofd in Miami op verjaardag uitgeschakeld, Federer én Nadal wel naar kwartfinales

Op het toernooi van Miami zijn alle kwartfinalisten bij de mannen ondertussen bekend. David Goffin is er na zijn nederlaag tegen Nick Kyrgios niet bij, Roger Federer en Rafael Nadal dan weer wél.

Stanislas Wawrinka (ATP 3), het eerste reekshoofd in Miami, moest het op zijn 32e verjaardag opnemen tegen het Duitse toptalent Alexander Zverev (ATP 20). Na de eerste set (4-6) hing er geen vuiltje aan de lucht, maar in de volgende twee sets nam Zverev het commanda over: 6-2 en 6-1. Een verjaardag in mineur dus, voor de Zwitser.

Federer en Nadal

Zijn landgenoot Roger Federer mocht wél naar de kwartfinales in de Verenigde Staten. Na twee tiebreaks won Federer met 7-6 (7/5) en 7-6 (7/4) van de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 18). In de volgende ronde wacht de Tsjech Tomas Berdych (ATP 14).

En ook de Spanjaard Rafael (Nadal (ATP 7) mag zich opmaken voor een wedstrijd in de kwartfinales. Nadal was met 6-4, 7-6 (7/4) de betere van Nicolas Mahut (ATP 55). Om een plaatsje bij de laatste vier te veroveren, zal Nadal voorbij de Amerikaan Jack Sock (ATP 17) moeten.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws