Tennis

Rafael Nadal komt in illuster lijstje van '1.000' na bereiken achtste finales in Miami

Rafael Nadal komt in illuster lijstje van '1.000' na bereiken achtste finales in Miami

Rafael Nadal heeft zich afgelopen nacht geplaatst voor de achtste finales van het ATP-toernooi in Miami. Nadal nam na een driesetter de maat van de Duitser Philip Kohlschreiber, maar dat was niet het meest opvallende aan die wedstrijd.

De Spanjaard uit Mallorca speelde namelijk zijn 1.000e wedstrijd op het profcircuit. Daarin mocht hij voor de 822e keer zegevieren. Nadal, het vijfde reekshoofd in Miami, begon wel dramatisch aan zijn partij tegen Philip Kohlschreiber (ATP 31). Na amper ruim 20 minuten spelen, pakte de Duitser de eerste set met 0-6.

Het was al 9 jaar geleden dat Nadal in de eerste set géén enkel spelletje op zijn naam kon zetten. Maar dat fenomenale niveau kon Kohlschreiber niet blijven aanhouden. In set twee en drie stelde Nadal de overwinning veilig met 6-2 en 6-3. De kers op de taart van zijn 1000e wedstrijd.

11 spelers

Dankzij die 1.000e wedstrijd komt Nadal in een lijstje van 11 namen terecht. Jimmy Connors voert met 1.535 wedstrijden de ranking van meest gespeelde wedstrijden aan en doet zo nog steeds beter dan de 1.340 wedstrijden van Roger Federer.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws