Tennis

Yanina Wickmayer riskeert enorme boete én celstraf

Yanina Wickmayer riskeert enorme boete én celstraf

Er hangt tennisspeelster Yanina Wickmayer een zware boete boven het hoofd. Zij, haar vader en de vennootschap De Biesthoeve hangt een fikse straf boven het hoofd na onreglementaire aanpassingen aan het landhuis.

Tussen de zomer van 2012 en het begin van 2013 heeft Yanina Wickmayer heel wat aan haar woning laten aanpassen. Er kwam een bijgebouw en ook drie garagepoorten. Ze zou, mete dankzij het rooien van bos, haar bouwvolume vergroot hebben. En dat kan dus niet volgens de hogere instanties.

Juridisch adviseur Bob Laes reageerde al op de aantijgingen en op het feit dat de Vlaams-Brabantse er zelf niet was. "Yanina concentreert zich momenteel op de voorbereiding van de Miami Open, één van de belangrijkste tornooien van het tennisseizoen", aldus Laes. "Ze kon gisteren dus niet zelf aanwezig zijn op de rechtbank omdat ze in Amerika aan het werk is."

'Geen conclusies trekken'

"De rechtbank dient zich nog uit te spreken over deze zaak dus het is voorbarig om conclusies te trekken", citeert HNB Laes. "Ik kan alleen bevestigen dat Yanina op geen enkele manier betrokken was bij de vermeende overtredingen en zelfs niet werd geïnformeerd of ondervraagd hierover. uwvolume en het rooien van het bos."

Het openbaar ministerie wil een boete van 50.000 euro voor Yanina én hetzelfde bedrag voor haar vader. Bovendien wil het ook een niet nader bepaalde celstraf. Ook de vennootschap van Yanina en haar vader wordt dezelfde boete gevorderd. Dat zou met dank aan opcentiemen kunnen oplopen tot 900.000 euro. Op tien april volgt het vonnis in de zaak.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.