Kwalificaties: succes Elise Mertens in Doha in schril contrast met opgave Zanevska en nederlaag Bergs

Kwalificaties: succes Elise Mertens in Doha in schril contrast met opgave Zanevska en nederlaag Bergs

De kwalificatiematchen van de voorbije dagen hebben vooral Elise Mertens succes gebracht. Zanevska moest opgeven en Bergs verloor.

U kon al lezen hoe Elise Mertens zich al bijna heeft geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Doha, door de Qatarese Al-Naimi te verslaan met tweemaal 6-0 en de Poolse Frech met 6-2, 3-6 en 6-0. Mertens moet nu nog winnen tegen de Roemeense Ruse (WTA 143) om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. 

Zaterdag hadden andere Belgen al een einde zien komen aan hun passage in kwalificaties van een toernooi. Nog in Doha had ook Maryna Zanevska zich gemeld. De Bulgaarse Tomova was in de eerste set met 7-5 te sterk voor haar. Zanevska voelde zich blijkbaar niet helemaal lekker en gaf na de eerste set op.

GEEN BELG ERBIJ OP HOOFDTABEL ROTTERDAM

Op het ATP-toernooi van Rotterdam stond Zizou Bergs in de eerste kwalificatieronde tegenover de Fransman Halys. Voor Bergs zijn eerste partij sinds het Davis Cup-debacle met de Belgische ploeg. Ook in Rotterdam was er weinig reden tot vreugde: Halys nam van hem de maat met 6-3 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws