De Hopman Cup keert terug, maar verhuist naar Frankrijk, ander tornooi komt in de plaats

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
De Hopman Cup keert terug, maar verhuist naar Frankrijk, ander tornooi komt in de plaats

De Hopman Cup keert na 3 jaar afwezigheid terug. Al verhuist het op de kalender.

Van 1989 tot en met 2019 was jaren een van de voorbereidingstornooien van de Australian Open, maar het contract tussen de ITF en de Australische bond werd voortijdig opgezegd. Nu sloot de ITF een nieuw contract met Tennium af. Daardoor verhuist de Hopman Cup tot 2027 van Perth naar Nice. Het tornooi zal in juli doorgaan.

Het concept blijft hetzelfde: 6 landenteams spelen tegen elkaar. Eerst zijn er 2 enkelspelen. Daarna is er een gemengd dubbelspel. Vanaf 2025 zullen er 8 landen deelnemen. In 2011 haalden Justine Henin en Ruben Bemelmans de finale voor België. Roger Federer en Belinda Bencic wonnen voor Zwitserland de laatste editie.

De Hopman Cup is het officieuze WK voor landenteams. Het werd vernoemd naar de Australiër Harry Hopman die in de periode 1938–1969 Australië naar 15 Daviscups als speler en coach wist te leiden. 

UNITED CUP IN PERTH

In Perth komt er wel een nieuw landentornooi. 18 teams zullen van 29 december tot en met 8 januari op de United Cup voor de titel strijden. België zal in groep A uitkomen. Het zal tegen Bulgarije en Griekenland spelen. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Magali Kempen, Kirsten Flipkens, David Goffin, Zizou Bergs, Kimmer Coppejans en Michael Geerts zullen België vertegenwoordigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws