Ysaline Bonaventure verliest van 16-jarig Kroatisch talent in de finale in Poitiers
Jeroen Deheegher
| 0 reacties

Ysaline Bonaventure kan tYsaline Bonaventure verliest van 16-jarig Kroatisch talent in de finale in Poitiersitel niet binnen halen in Poitiers en verliest van Kroatische in de finale

Ysaline Bonaventure verliest van 16-jarig Kroatisch talent in de finale in Poitiers
Foto: © photonews

Ysaline Bonaventure kon het niet afmaken in Frankrijk.

Bonaventure (WTA 105) speelde in de finale van het ITF-toernooi van Poitiers tegen de 16-jarige Kroatsiche Petra Marčinko (WTA 283). De Kroatische won begin dit jaar nog de Australian Open bij de junioren. 

De Kroatische begon al meteen fors. Bonaventure moest bij haar eerste opslag al drie breakpunten wegwerken, maar bij het vierde wat het toch prijs voor de Kroatische. Bonanventure kreeg zelf nog twee breakpunten, maar kon die niet verzilveren. Bij 5-3 brak de Kroatische nog eens door de opslag van Bonaventure met een love game: 6-3 in de eerste set. 

Bonaventure kreeg in de tweede set meteen drie breakpunten, maar die werden weer ongedaan gemaakt. Marčinko ging meteen zelf weer door de opslag van de Belgische, maar die kon een break terug pakken. In de tiebreak liep Marčinko uit tot 6-1 en was het kalf verdronken: 7-6 (7/2) voor de Kroatische. Het is al haar derde titel bij de senioren na twee titels in Turkije in maart. 

Yanina Wickmayer won in het Britse Shrewsbury in de eerste ronde van de kwalificaties van de Britse Jasmine Conway met 6-0 en 6-2 en speelt in de volgende ronde tegen de Britse Isabelle Lacy. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws