Ongevaccineerde Djokovic mag niet deelnemen aan US Open
Jeroen Deheegher
| 0 reacties

Ongevaccineerde Djokovic mist ook US Open

Ongevaccineerde Djokovic mag niet deelnemen aan US Open
Foto: © photonews

Novak Djokovic mag voor een tweede keer dit jaar niet deelnemen aan een Grand Slam omdat hij weigert zich te laten vaccineren.

Novak Djokovic mistte eerder dit jaar al de Australian Open. Hij reisde wel af naar Melbourne maar moet uiteindelijk weer terug naar huis nog voor het toernooi is begonnen. 

Ook nu kan Djokovic dus niet deelnemen omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. En de VS vraagt een bewijs van vaccinatie voor die iemand het land binnen wil. Daardoor kon Djokovic ook geen voorbereidingswedstrijden spelen op hardcourt. Zijn laatste wedstrijd is momenteel de finale van Wimbledon op 10 juli. 

Djokovic kondigde het nieuws zelf aan op Twitter. "Jammer genoeg kan ik deze keer niet naar New York afreizen voor de US Open. Bedankt aan alle fans voor jullie berichten en steun. Ik wens mijn collega’s veel geluk toe. Ondertussen zal ik in goede conditie blijven en met goede hoop wachten op een mogelijkheid om opnieuw te kunnen deelnemen. Ik zie je snel, tenniswereld!" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws