"Ik zal niet kunnen spelen in de VS": Novak Djokovic komt niet in actie op Indian Wells en in Miami

"Ik zal niet kunnen spelen in de VS": Novak Djokovic komt niet in actie op Indian Wells en in Miami

Novak Djokovic moet dan toch een streep trekken door de toernooien van Indian Wells en Miami. Aangezien de Serviër niet gevaccineerd is, mag hij de Verenigde Staten niet binnen. Djokovic kondigde zelf aan niet te kunnen meedoen aan die toernooien.

Nochtans werd de huidig nummer 2 van de wereld wel opgenomen in de loting voor Indian Wells, hoewel er nog vraagtekens stonden achter zijn eventuele deelname. Het is nu helemaal zeker dat die deelname er dit jaar niet komt.

"Hoewel ik automatisch was ingeschreven voor de loting van Indian Wells en Miami, wist ik dat ik waarschijnlijk niet naar de VS zou kunnen reizen. Gezondheidsdienst CDC heeft bevestigd dat de regels niet zullen veranderen, dus ik zal niet kunnen spelen in de VS", schrijft Djokovic op zijn sociale media.

Zijn vaccinatiestatus blijft dus impact hebben op zijn kalender, al is het nu alleszins niet zo'n saga als bij de Australian Open. Op Indian Wells en in Miami krijgen ze hem dus niet te zien. "Veel succes aan de spelers die meedoen aan deze geweldige toernooien", voegt Djokovic nog aan zijn boodschap toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws