Novak Djokovic werkt na samenwerking van in totaal vijftien jaar niet meer met zelfde coach

Novak Djokovic werkt na samenwerking van in totaal vijftien jaar niet meer met zelfde coach
Foto: © photonews

De samenwerking tussen Novak Djokovic en de coach die jarenlang aan zijn zijde stond, is ten einde. Dat is nu naar buiten gekomen, terwijl de twee eind vorig jaar al een punt achter hun samenwerking gezet zouden hebben. Een belangrijk moment toch wel in de carrière van Djokovic.

In totaal kon Novak Djokovic vijftien jaar lang rekenen op de steun van zijn Slovaakse coach Marian Vajda. Enkel in 2017 kwam het reeds tot een pauze. Een jaar later haalde Djokovic Vajda opnieuw bij zijn staf en begonnen ze samen te timmeren aan de weg terug naar de top na een mindere periode voor de Serviër.

Na de ATP Finals van vorig jaar in Turijn stopte Vajda definitief met Djokovic te trainen. Dat viel nog niet meteen op, omdat Djokovic de Australian Open niet mocht spelen en dit jaar dus enkel nog maar in actie kwam op het toernooi van Dubai. Daar verloor Djokovic in de kwartfinales, waardoor hij niet langer de nummer 1 van de wereld is.

Djokovic heeft op sociale media ook afscheid genomen van Vajda. "Je hebt tijdens de belangrijkste en memorabele momenten langs mijn zijde gestaan. We hebben het onbereikbare bereikt en ik zal voor altijd dankbaar zijn voor je vriendschap en toewijding."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws