Interview Nog onzeker hoe het er na ITF-Porto uitziet voor Wickmayer, al dan niet met trainer: "Volgende maanden duidelijker"

Nog onzeker hoe het er na ITF-Porto uitziet voor Wickmayer, al dan niet met trainer: "Volgende maanden duidelijker"
Foto: © photonews

Op het ITF-toernooi van Porto maakte Yanina Wickmayer haar rentrée. Een trainer om mee te reizen had ze aanvankelijk nog niet voorzien. Rond toernooiplanning moet er nog heel wat duidelijk worden. Porto is het beginpunt, dat staat wel vast.

Een reden waarom Wickmayer er nog geen zicht op heeft welke toernooien ze na Porto allemaal gaat spelen, is haar ranking. Of beter gezegd het gebrek daaraan. "Ik heb geen actueel klassement, maar wel een beschermd klassement. Dat kan ik in twaalf toernooien gebruiken. En als ik het niet kan gebruiken, is het beginnen vanaf nul."

UITSTEKENDE VOORBEREIDING

Een vaste trainer heeft ze ook nog niet: een gevolg van de onzekerheid rond haar kalender. "Ik heb heel de voorbereiding gedaan bij Tennis Vlaanderen, met Alain De Vos die in Wilrijk trainer is. Ik heb op dit moment geen trainer die meereist, omdat ik niet heel goed wist wat de planning gaat zijn. De voorbereiding was echt top. Ik heb heel goede trainingen gedaan en had een heel goede begeleiding."

Wickmayer maakt er zich niet ongerust in en denkt dat het wel goedkomt. "We zullen de volgende maanden zien wat op mijn pad komt en hoe de toernooiplanning eruit ziet. De volgende maanden zal duidelijk worden welke toernooien ik kan spelen, al dan niet met een trainer." Eerst hopelijk een goed toernooi spelen in Porto, in Portugal. Door haar eerste kwalificatiematch te winnen, is Wickmayer alvast goed begonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws