Australian Open deelt met plezier wildcard uit aan Andy Murray: jacht op zesde finale kan beginnen

Australian Open deelt met plezier wildcard uit aan Andy Murray: jacht op zesde finale kan beginnen
Foto: © photonews

Er is nog onzekerheid rond de deelname van enkele toppers aan de Australian Open. Andy Murray zal er in ieder geval wel bij zijn. De drievoudig grandslamwinnaar hoeft geen kwalificaties te spelen, hij krijgt een wildcard van de organisatie.

Dat heeft toernooidirecteur Craig Tiley bekendgemaakt. "Andy staat bekend voor zijn fighting spirit, zijn passie en zijn liefde voor het spel. Ik ben verheugd om hem in januari te kunnen verwelkomen in Melbourne", aldus de Australian Open-baas.

Ook Murray zelf staat te popelen om in actie te komen. "Het is boeiend om opnieuw op de Australian Open te kunnen spelen. Ik ben Craig en zijn team dankbaar om me die kans te geven. Ik heb geweldige tijden gekend in Australië en heb er gespeeld voor een geweldig publiek. Ik kan niet wachten om opnieuw op de baan te stappen in Melbourne."

Tussen 2010 en 2016 haalde Murray liefst vijf keer de finale van de Australian Open. Evenveel keer trok hij echter in die finale aan het kortste eind. De glorieperiode van Murray ligt al even achter hem, maar wie weet kan zijn wildcard hem motiveren om op zoek te gaan naar zijn zesde finale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws