Het gaat dan toch nog gebeuren: Clijsters krijgt wildcard voor toernooi in VS en speelt dit jaar nog wedstrijd(en)

Het gaat dan toch nog gebeuren: Clijsters krijgt wildcard voor toernooi in VS en speelt dit jaar nog wedstrijd(en)

Kim Clijsters gaat dan toch nog een officiële wedstrijd spelen dit jaar. Ze heeft een wildcard gekregen voor het toernooi van Chicago in de Verenigde Staten. Mogelijk komt Clijsters eind september dus voor het eerst sinds lang nog eens in actie.

De laatste officiële wedstrijd van Clijsters dateert ondertussen van meer dan een jaar geleden. Op de US Open van 2020 verloor ze van Alexandrova. Sindsdien hield aanslepende blessurelast Clijsters weg van de baan en dreigde de 'Kimback' stil te vallen.

Toen bleek dat Clijsters ook niet ging deelnemen aan Wimbledon of de US Open, dreigde het een jaar zonder wedstrijd of toernooi te worden. Niets is minder waar, want Clijsters voelt zich fit genoeg om binnenkort toch weer op de baan te stappen. Ze heeft een wildcard aanvaard voor het WTA-toernooi van Chicago.

Dat gaat van start op 27 september en duurt tot 3 oktober. Het zou goed zijn voor Clijsters moest ze daar enkele matchen kunnen afwerken. Dan moet ze eerst wel maar eens een wedstrijdje winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws