Loting US Open: Mertens, Van Uytvanck en Goffin kennen eerste tegenstanders, meteen kraker Murray-Tsitsipas

Loting US Open: Mertens, Van Uytvanck en Goffin kennen eerste tegenstanders, meteen kraker Murray-Tsitsipas

De loting voor de US Open is bekend. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en David Goffin kennen zo al de eerste speelster of speler tegen wie ze het moeten opnemen. Voorts valt op dat er bij de mannen in de eerste ronde al een kraker van formaat op het programma staat.

Mertens kende geen al te beste voorbereiding, maar bereikte de voorbije twee jaar wel telkens de kwartfinale op de US Open. De weg naar een nieuwe kwartfinale begint voor haar met een duel tegen de Zweedse Rebecca Peterson. Niet de makkelijkste eerste ronde, maar wel een haalbare kaart. Alison Van Uytvanck krijgt het lastiger tegen Paula Badosa, het nummer 26 van de wereld.

David Goffin krijgt op Flushing Meadows de kans om zijn tot dusver mislukt seizoen toch een beetje kleur te geven. Zijn eerste tegenstander is de Amerikaan Mackenzie McDonald, het nummer 60 op de wereldranglijst. Goffin zakte onlangs zelf naar de 30ste plaats op de ATP-ranglijst.

Een andere affiche die bij de mannen zeker in het oog springt, is de ontmoeting tussen Andy Murray en Stefanos Tsitsipas. De beste periode van Murray ligt achter zich, maar de Schot blijft een grote naam in het tennis. Tsitsipas staat derde op de wereldranglijst en jaagt nog op zijn eerste grandslamtitel. Afwachten welk spektakel deze heren het publiek voorschotelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws