Ook geen nummer 3 van de wereld op de Olympische Spelen: "Blessure heeft meer tijd nodig om te herstellen"

Ook geen nummer 3 van de wereld op de Olympische Spelen: "Blessure heeft meer tijd nodig om te herstellen"
Foto: © photonews

De afzeggingen voor de Olympische Spelen blijven komen. Ook de nummer 3 van de wereld bij de vrouwen, Simona Halep, trekt niet naar Tokio om de Spelen te betwisten. Dat hing wel al in de lucht, nadat ze ook moest passen voor Roland Garros en Wimbledon.

"Er is niets dat me trotser maakt dan Roemenië te kunnen vertegenwoordigen, maar mijn kuitblessure heeft meer tijd nodig om te herstellen. Ik heb de beslissing genomen om me terug te trekken uit de Olympische Spelen deze zomer", kondigt Halep aan op Twitter.

De topspeelster, die na het WTA-toernooi van Rome niet meer in actie kwam, geeft toe dat het missen van de Spelen wel een klap is. "Na de ontgoocheling van het missen van Roland Garros en Wimbledon is dit lastig te verteren, maar ik ben vastberaden om sterker terug te komen. Ik zal van thuis uit kijken en de Roemeense atleten toejuichen."

Een fitte Simona Halep was in het enkelspel zeker één van de kanshebsters geweest op een medaille. Onlangs zegde ook Serena Williams al af voor de Olympische Spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws