Carrière van voormalig nummer 12 van de wereld zit er op: Novak Djokovic komt met lof

Carrière van voormalig nummer 12 van de wereld zit er op: Novak Djokovic komt met lof

Afscheid nemen doen we bij de mannen van de voormalig nummer 12 van de wereld. De carrière van Viktor Troicki is geëindigd met een nederlaag in de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. Troicki stopt per direct met proftennis.

De 35-jarige Troicki had eerder al aangekondigd dat Wimbledon zijn laatste toernooi zou worden. Troicki klopte op het heilige gras nog wel de Amerikaan Eubanks, maar verloor dan van diens landgenoot Nakashima. Die laatste maakte een einde aan de tennisloopbaan van Troicki door hem te kloppen met 6-2, 5-7 en 6-3.

Troicki bereikte zijn beste ranking in 2011 toen hij steeg naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst. Drie toernooien wist hij te winnen: de Kremlin Cup in Rusland in 2010 en het toernooi van Sidney in 2015 en 2016. In de Grand Slams geraakte Troicki nooit voorbij de achtste finales. 

De Serviër was een goede vriend en vaak ook een trainingspartner van zijn landgenoot Novak Djokovic. Die kwam dan ook met een mooi bericht op social media. Die noemde Troicki 'een belangrijk deel van zijn persoonlijk tennisverhaal'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws