Een ongewoon beeld in aantocht, een Grand Slam zonder Flipkens: "Natuurlijk doet het pijn"

Een ongewoon beeld in aantocht, een Grand Slam zonder Flipkens: "Natuurlijk doet het pijn"
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is met een opvallende aankondiging gekomen: haar naam zal op het eerstvolgende Grand Slam niet op de hoofdtabel terug te vinden zijn. Flipkens geeft forfait voor Roland Garros met een enkelblessure. Normaal is zij net een speelster die zeer zelden een Grand Slam mist.

Of de ondergrond haar nu goed ligt of niet, Kirsten Flipkens is altijd wel te vinden voor het spelen van een grandslamtoernooi. Ze verzorgt zichzelf ook goed, zodat ze die grote momenten niet te vaak moet missen. Nu zal dat dus wel het geval zijn. "Ik moet helaas aankondigen dat ik mij terugtrek uit Roland Garros vanwege een enkelblessure", aldus Flipkens.

"Ik wil 100% zijn en me 100% geven als ik op de baan stap", motiveert de Belgische tennisspeelster haar beslissing. "Natuurlijk doet het pijn om terug te trekken uit een Grand Slam. Het is de eerste Grand Slam in vele jaren dat ik ga moeten missen."

Dat laatste klopt als een bus. De laatste keer dat een grandlsamtoernooi haar niet kon verwelkomen was op Wimbledon 2012. Sindsdien was ze er keer op keer bij, een reeks waar binnenkort dus een einde aan komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws