Stervoetballer Piqué jaagt tennissers tegen zich in het harnas: "Komt dit van de kerel die onze sport kwam vernietigen?"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mahut, Roger Vasselin en Eysseric nemen Gerard Piqué op de korrel

Stervoetballer Piqué jaagt tennissers tegen zich in het harnas: "Komt dit van de kerel die onze sport kwam vernietigen?"

Tennissers Mahut, Roger Vasselin en Eysseric hebben een paar dingen gemeen. Ze hebben allen Piqué op de korrel genomen. Jawel, Piqué, de voetballer van FC Barcelona. Ook zijn het alle drie Fransmannen, maar dat heeft daar wellicht niets mee te maken.

Gerard Piqué plaatste een tweet met daarin de tekst: 'Voetbal behoort toe aan de fans. Vandaag meer dan ooit tevoren'. Een verwijzing naar het Super League-debacle dat de internationale voetbalwereld beheerste de afgelopen dagen. Twaalf Europese topclubs wilden een eigen gesloten Europese competitie oprichten, om zo zichzelf nog meer financiën toe te eigenen. Na protest van de fans werd dat plan snel afgeblazen.

Bij enkele tennissers is de twee van Piqué in het verkeerde keelgat geschoten, omdat hij met zijn bedrijf de Daviscup tennis hervormd heeft naar een model waar een groot deel van de tennisliefhebbers ook niet voor te vinden waren.

Het is stuitend om Piqué het dan te zien hebben over een sport die aan de fans toebehoort. Wat dan met tennis? Wat dan met de Davis Cup? Daar wezen Nicolas Mahut en Edouard Roger Vasselin hem op. Ook bij Jonathan Eysseric pikte de tweet van Piqué. "Komt dit niet van de kerel die onze sport kwam vernietigen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws