Meest recente hindernis heeft ook gevolgen voor Elise Mertens: kwartfinale tegen Svitolina automatisch uitgesteld

Meest recente hindernis heeft ook gevolgen voor Elise Mertens: kwartfinale tegen Svitolina automatisch uitgesteld
Foto: © photonews

De nieuwste tegenslag voor de tennistoernooien in Australië vergt ook van Elise Mertens een aanpassing. Zij maakte zich al op voor een kwartfinale tegen Elina Svitolina in de Gippsland Trophy. Die wedstrijd laat minstens een dag langer op zich wachten.

Zoals bekend moeten na een positieve test van een medewerker van een hotel waar heel wat tennissers en hun begeleiders verbleven zo'n 500 à 600 mensen opnieuw in quarantaine, in afwachting van het resultaat van een nieuwe coronatest. Daar zijn ook spelers en speelsters bij.

Hierdoor is beslist dat alle wedstrijden van donderdag op de voorbereidingstoernooien op de Australian Open automatisch afgelast zijn. Volgens de laatste berichten zouden overigens ook Elise Mertens en David Goffin bij de spelers en speelsters horen die opnieuw in quarantaine moeten.

Die toernooien vinden ook in Australië plaats, maar donderdag dus geen matchen in Melbourne Park. Wat betekent dat Mertens niet in actie komt tegen Svitolina. De partij tegen het nummer 5 van de wereld zou voor Mertens een goede test zijn met het oog op de Australian Open. Hopen dus dat de wedstrijd alsnog gespeeld kan worden. Dat zal dan wel ten vroegste op vrijdag zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws