πŸŽ₯ Mertens dankbaar dat ze weer in Melbourne is, andere speelsters blijven onder andere op TikTok creatief bezig

πŸŽ₯ Mertens dankbaar dat ze weer in Melbourne is, andere speelsters blijven onder andere op TikTok creatief bezig

De quarantaine in aanloop naar de Australian Open zorgde al voor veel wrevel. Niet zo bij Elise Mertens. Onze landgenote is blij dat het toernooi kan doorgaan en dat ze weer in Melbourne is. Ondertussen blijven de speelsters in een harde quarantaine hun creativiteit uitspelen.

Het hoeft geen betoog dat de Australian Open Elise Mertens nauw aan het hart ligt. Ze leverde daar in 2018 haar beste prestatie ooit op een Grand Slam in het enkelspel door de halve finales te bereiken. "Ik ben dankbaar dat ik weer in Melbourne ben. Australië zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart", schrijft ze op Twitter. Met bijhorende foto van zichzelf op één van de tennisbanen.

"Ik ben zo dankbaar voor diegenen die zo hard gewerkt hebben en veel hebben opgeofferd om ons de kans te geven om te spelen", voegt Mertens er nog aan toe. Zij is wel een speelster die ook in de quarantaineweken nog de mogelijkheid heeft om te trainen. Een aantal van haar collega's beschikken niet over die optie.

De speelsters die in een harde quarantaine zitten - wegens een besmet persoon op hun vlucht - zijn ertoe verplicht om hun hotelkamer creatief te gebruiken en dat doen ze dan ook. Heather Watson duwt bij wijze van fysieke oefening een stoel boven haar hoofd. Elina Svitolina daarentegen amuseert zich dan weer volop op TikTok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws