Kirsten Flipkens stelt oplossing voor problematiek rond Australische toernooien op tenniskalender voor

Flipkens stelt oplossing voor problematiek rond Australische toernooien op kalender voor

Kirsten Flipkens stelt oplossing voor problematiek rond Australische toernooien op tenniskalender voor
Foto: © photonews

Het ziet er steeds meer naar uit dat het Australische deel van het tennisseizoen niet kan vasthouden aan zijn timing. Dat heeft ook Kirsten Flipkens vastgesteld. De Belgische tennisspeelster komt op Twitter met een mogelijke oplossing.

Meer dan waarschijnlijk zal de Australian Open met verschillende weken opgeschoven worden. Mogelijk heeft dat ook invloed op de andere Australische toernooien, die eveneens in de deelstaat Victoria moeten doorgaan. De startdatum voor de Australian Open, zoals die momenteel is vastgelegd, is 18 januari.

Op dat moment dreigt het reisverkeer richting Melbourne wegens corona nog te veel problemen te geven. "Ik weet dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan, maar waarom niet Dubai en Doha in januari spelen? Zo kan Australië meer tijd gegeven worden", redeneert Flipkens.

Doha en Dubai staan in februari op het programma. Flipkens pleit dus voor het aanpassen van de kalender, om alles in Australië ordentelijker te laten verlopen. "Ik denk gewoon hard op na", laat de nummer 85 op de wereldranglijst nog weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws