Nog even wachten op eerste Grand Slam: Joachim Gérard verliest Roland Garros-finale in drie sets
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Joachim Gérard verliest Roland Garros-finale in drie sets

Nog even wachten op eerste Grand Slam: Joachim Gérard verliest Roland Garros-finale in drie sets
Foto: © photonews

Het mag voorlopig nog altijd niet zijn voor Joachim Gérard. De rolstoeltennisser die al vier keer de Masters won jaagt nog op zijn eerste grandslamtitel. Die had er kunnen komen op Roland Garros, maar Alfie Hewett was in drie sets te sterk in de finale.

Dat die finale liefst drie uur duure en zo spannend was, daar had onze landgenoot Joachim Gérard zeker ook zijn aandeel in. Hij maakte zijn tegenstander het zeker moeilijk, maar die slaagde er wel in een eerste slag toe te dienen door de eerste set te winnen.

Met dezelfde cijfers ging set twee naar Gérard, waardoor de derde set de uiteindelijke winnaar en grandslamkampioen moest aanduiden. Het zag er uitstekend uit voor Gérard toen hij 1-3 voor kwam, maar nadien won hij geen enkel spelletje meer. Hewett ging erop en erover en won met 6-4, 4-6 en 6-3.

Na een slopende strijd moest Gérard dus net het onderspit delven tegen de nummer drie van de wereld. Blijven jacht maken op die grandslamtitel is de boodschap, want het zat er in Parijs zeker in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws