Flipkens en Minnen kansloos onderuit op Roland Garros
Jelle Heyman
| 2 reacties

Kirsten Flipkens en Greet Minnen komen niet voorbij de eerste ronde in Parijs

Flipkens en Minnen kansloos onderuit op Roland Garros
Foto: © photonews

Elise Mertens kon zich plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs. Maar op de Belgische nummer 1 bij de vrouwen na, was het een zwarte dag voor de Belgen in Parijs. Na David Goffin zijn nu ook Kirsten Flipkens en Greet Minnen uitgeschakeld.

Flipkens (WTA-79) nam het op tegen de Russische Putinseva (WTA-27), wiens favoriete ondergrond niet toevallig het gravel van Roland Garros is. In de eerste set stond Flipkens in een mum van tijd 0-4 achter. Daarna kon ze één game winnen maar daar bleef het bij: 6-1 in de eerste set.

In de tweede set kan Flipkens haar eerste opslagspel nog wel winnen maar daarna loopt de Russin opnieuw uit tot 1-5. Flipkens breakt nog tot 2-5 maar kan daarna haar eigen opslagspel niet winnen: 6-2 in de tweede set.

Minnen

Greet Minnen (WTA-111) begon ongeveer gelijktijdig aan haar partij met de Argentijnse Podorska (WTA-131). De wedstrijd was spijtig genoeg ook bijna even snel afgelopen. Na de eerste twee games verloren te hebben in de eerste set, knokte ze zich terug tot 2-2. Toch verloor ze de eerste set met 2-6.

In de tweede set kon ze enkel haar eerste opslagspel winnen om dan elke game te verliezen waardoor ze met 1-6 onderuit ging.

Alison Van Uytvanck moet het nog opnemen tegen de Zweedse Rebecca Peterson, maar voorlopig is Elise Mertens de enige Belg in de tweede ronde op Roland Garros.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws